Bijeenkomst armoede, sport, cultuur | maandag 13 mei

2 mei 2024

De afbeelding is een fragment uit het filmpje van KunstLoc Brabant: "Herken drempels voor cultuurparticipatie".
Dit filmpje is hier te vinden.


Bijeenkomst armoede, sport & cultuur | Welzijn Vught, MOVE Vught en Plaza Cultura

Ben jij betrokken bij een organisatie die activiteiten aanbiedt in Vught, Helvoirt of Cromvoirt op het gebied van sport of cultuur?

In de gemeente Vught heeft 1 op de 14 kinderen recht op een vergoeding van Stichting Leergeld. Dit gaat om 346 kinderen. Veel van deze kinderen én hun ouders doen niet mee aan activiteiten. Geen muziekles en ze zijn niet lid van een sportvereniging. En dan hebben we het hier in het voorbeeld alleen over kinderen die in beeld zijn bij Stichting Leergeld, maar er hebben nog veel meer inwoners van de gemeente Vught financiële problemen. Ook volwassenen. Graag brengen wij hier met behulp van jou, verandering in. Via verschillende fondsen worden kosten vergoedt. Geld is geen probleem.

Er zijn verschillende belemmeringen waar iemand tegen aan loopt die, als je weet hoe, vrij makkelijk op te lossen en te voorkomen zijn. 

Samen met ervaringsdeskundigen hebben wij als steekproef verschillende websites van sport- en cultuuraanbieders bekeken. Geen één website heeft geleid tot een aanmelding. De ervaringsdeskundigen haakten allemaal af om verschillende redenen. En zijn dus geen lid geworden. 100% van de bekeken websites zijn ongeschikt.

Wil jij dat jouw vereniging of organisatie voor mensen die leven in armoede toegankelijk is? Dan zullen er stappen gezet moeten worden.

Op maandagavond 13 mei nemen we je mee in deze stappen en inventariseren we waar jij tegenaan loopt. Dit lossen we dan graag samen met je op óf wij denken graag samen met jou mee hoe we dit op kunnen lossen (misschien is niet alles op te lossen). 

Wij zijn op zoek naar iemand vanuit jouw organisatie of verenging die hierbij aanwezig wil zijn om de toegankelijkheid te vergroten voor mensen die in armoede leven. Juist voor hen heeft deelnemen aan de maatschappij een enorme positieve impact. Denk hierbij aan iemand van de ledenadministratie, een contactpersoon voor nieuwe leden of de penningmeester.

Jij wil toch ook dat iedereen mee kan doen?

Maandagavond 13 mei
19:30-21:30 uur
WijOmarmen, Moleneindstraat 1 in Vught.

Aanmelden via dit aanmeldformulier